Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet na Titanic

9. 6. 2020
V sobotu 2. března 2019 jsme se s dětmi vydali na plavbu Titanicem, tedy přesněji řečeno na světovou výstavu Titanic do Brna, která se konala v České republice naposledy. Cesta z Hořovic do Prahy a následně do Brna byla díky rychlíkům příjemná a svižná, i když díky jednomu panu průvodčímu o hodinu delší, ale přesto jsme v poledne dorazili na brněnské Výstaviště a mohli se "nalodit".
 
U vstupu na výstavu jsme každý dostali palubní lístek se jménem skutečného pasažéra slavné lodi a na konci výstavy jsme se dozvěděli, který "z nás" tuto katastrofu přežil a kdo ne. Výstava byla úžasná, prohlédli jsme si model lodi, kajuty pro cestující jednotlivých tříd, známé schodiště a chodbu z filmu, dozvěděli jsme se mnoho zajímavých i neuvěřitelných informací a zkusili jsme na vlastní kůži teplotu ledovce. Na konci výstavy jsme se mohli vyfotit na přídi lodi přesně jako ve slavném filmu.
Při zpáteční cestě jsme měli díky zpoždění vlaku dvouhodinovou zastávku v Praze na "Hlaváku", ale děti si ji vesele zkrátily tanečním vystoupením pro turisty  Okolo půl jedenácté večer jsme se všichni unavení, ale plní dojmů vrátili domů s rozhodnutím, že to nebyl určitě poslední výlet, protože se všem moc líbil.
 
img_9505.jpg img_9594.jpgimg_9589.jpg