Jdi na obsah Jdi na menu

Ukliďme svět - Ukliďme Česko

9. 6. 2020

V rámci ekologické činnosti se naši mladí hasiči zúčastní kromě soutěží a výletů také různých brigád. V sobotu 6. dubna 2019 probíhala po celé republice akce s názvem „Ukliďme Česko“. Zúčastnila se jí celá řada dobrovolníků, výzvy běžely v médiích i na sociálních sítích, náš sbor se do ní zapojil již v loňském a předloňském roce, proto jsme ani tentokrát nemohli zůstat pozadu. 

 

Po registraci na webové stránky organizátorů jsme obdrželi propagační materiály a úklidové pomůcky pro účastníky (pytle, rukavice, trička) a mohli jsme začít.
V sobotu v 9.00 ráno se u hasičské zbrojnice sešlo 32 dětí, mládeže, dospělých členů sboru a rodičů. Všichni účastníci byli hned na začátku rozděleni do 2 pracovních skupin, dostali pracovní pomůcky a výstražné vesty kvůli bezpečnosti.
První skupina (převážně mladších žáků) se pod vedením Davida a Aleny Jílkových vypravila uklidit lesík pod hospodou a hlavně okolí Záskalské přehrady. Druhá skupina starších žáků a mládeže se pod vedením Jindry Burdy, Pavla Procházky a Lukáše Burdy vydala uklízet lesík na Koníčku, okolí studánky a dále pak okolí hlavní silnice na Neřežín. Zde na parkovišti u mlýna se nakonec obě skupiny setkaly a vydaly se zpět k hasičské zbrojnici.
Nasbíraný odpad zůstával na několika stanovištích, odkud ho potom v pondělí svezli na sběrné místo a roztřídili do jednotlivých kontejnerů zaměstnanci Obecního úřadu. Celkově bylo nasbíráno asi 300 kg odpadu, z toho se podařilo vytřídit asi 30 kg plastů.
Akce proběhla ve spolupráci s Obecním úřadem v Chaloupkách, který zajistil odvoz a úklid nasbíraného odpadu.

56757382_575555286272709_875484978270437376_n.jpg