Jdi na obsah Jdi na menu

Úklid obce

9. 6. 2020

V neděli 13. října 2019 se uskutečnila brigáda mladých hasičů na úklid naší obce a jejího blízkého okolí. V 9.00 hodin ráno se u hasičské zbrojnice sešlo 29 dětí a mládeže se svými vedoucími. První skupina, kterou tvořilo družstvo přípravky, se pod vedením Davida a Aleny Jílkových vypravila uklidit lesík pod hospodou a hlavně okolí Záskalské přehrady. 

 

Druhá skupina mladších žáků se pod vedením Lukáše Burdy a Elišky Dostálové vydala do Malé Vísky, po cestě nezapomněli na okolí studánky a dále pak okolí hlavní silnice na Malou Vísku.
Třetí skupina starších žáků šla se svými vedoucími Petrem Jandou a Petrem Procházkou směrem k Ptákovu, kde vyčistili od odpadků obě strany hlavní silnice až ke křížku, kde se skupina rozdělila na polovinu. Jedna polovina šla s Petrem Procházkou uklidit Kocandu a dále pokračovali lesní cestou až ke studánce a odtud zpět k hasičárně. Druhá polovina s Petrem Jandou zamířila směrem na Mrtník, část skupiny se ještě odpojila u Rokle, zbytek skupiny sešel až dolů do mrtnických chat a zde uklidil celou cestu až ke skále.  
Nasbíraný odpad zůstával na několika stanovištích, odkud ho potom v pondělí svezli na sběrné místo a roztřídili do jednotlivých kontejnerů zaměstnanci Obecního úřadu. Celkově bylo nasbíráno asi 7 pytlů odpadu. Akce proběhla ve spolupráci s Obecním úřadem v Chaloupkách, který zajistil odvoz a úklid nasbíraného odpadu.

p1380466.jpg